Держмолодьжитло в діалозі з місцевою владою

18 червня в Одесі розпочав свою роботу XV Український муніципальний форум. За традицією Форум зібрав голів громад, урядовців, експертів, представників міжнародних організацій. Під час виступів та дискусій ідеться про нагальні питання, які хвилюють лідерів місцевого самоврядування країни.

Тема цьогорічного форуму – доволі несподівана. Її окреслив у вітальному слові голова АМУ, Київський міський голова Віталій Кличко. Це гасло «Реформа місцевого самоврядування застигла у стрибку над прірвою»!» Своїм баченням того, чи справді це так, і як місцевим владам стати на твердий ґрунт стабільних результатів реформи місцевого самоврядування, поділився прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та інші промовці.

Перший день Форуму – День діалогу з владою – проводиться Асоціацією міст України в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

Головне питання, яке рефреном звучить у виступах, - чи буде місцеве самоврядування фінансово спроможним надавати якісні публічні послуги громадянам. Адже саме це є метою реформи.

AM 18 06 02Робота Дня Діалогу з владою продовжилася на двох панельних дискусіях:

    -Реформа місцевого самоврядування: очікування громад

    -Реформа місцевого самоврядування: секторальні реформи

Модерував дискусії виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Участь у форумі на запрошення Асоціації міст України бере голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний. У процесі живого спілкування з міськими головами та представниками місцевого самоврядування з різних куточків нашої країни, зазначив очільник Фонду, народжуються ідеї та ініціативи, які мають шанс бути реалізованими у подальшій спільній роботі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву з владою на місцях.

 Нагадаємо, протягом останніх років активізувалася реалізація Фондом місцевих житлових програм спільно з регіональними владами. На 2019 рік у планах установи – вийти на показник у 300 млн грн. І це не межа, адже потреба українців у власному доступному житлі далека від задоволення. Тож робота очільника Фонду на Муніципальному форумі триватиме.