«Діма, ми виграли!....»

Шлях одного із  переможців рандомного відбору

до омріяної оселі!!

22 листопада 2021 року Дмитро разом із своє сім’єю  придбали власне омріяне житло.

Дмитро Турлак - переможець третього рандомного відбору кандидатів на отримання пільгового кредиту за програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» (згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 451), яка фінансується Урядом Німеччини через банк KfW.

Сьогодні ми мали нагоду поспілкуватися з Дмитром та привітати його. Його історія шляху до поставленої мети, історія успіху справді вражає.

 І ось, що нам розповів Дмитро на питання, як починався його  шлях переселення саме до м. Житомир:

«Ми знали, що поїдемо з Луганська, ще на початку весни. Для нас все було зрозуміло. І вже в середині травня ми їхали на потязі до Києва: я, моя дружина і донька, якій ще не виповнилося три рочки. З речей - лише одна спортивна сумка та пакет с дитячим горщиком. 

З Києва ми одразу поїхали до м. Коростень, Житомирської області, де жила моя хрещена народився в с. Васьковичі Коростенського району). Вона сама нас запросила, за що ми їй дуже вдячні. Ми розраховували перечекати якийсь час, але кожен розумів, що повернемося не скоро, або ніколи. Розумів і мовчав… Звичне життя, рідні та друзі залишилися там. Попереду - невідоме…

В кінці другого тижня гостювання я подзвонив партнеру по роботі, який живе та працює в Києві, спитав про працевлаштування. Але варіантів не було, в них самих вже почались скорочення. Однак він передзвонив наступного дня і повідомив про схожу вакансію в Житомирі. Я одразу поїхав на співбесіду і того ж дня отримав роботу. Ще через два дні, першого червня 2014 року, ми з сім’єю оселилися в орендованій квартирі в районі Малікова.»

З того часу  мрія про власне житло стала однією з найважливіших мрій для сім'ї Дмитра Турлака. Про це Дмитро розповідає так:

«Сім років ми шукали можливість придбати доступне житло. За цей час нас стало четверо - народилася друга донька. Вперше дізнався про плани кредитувати ВПО під низький відсоток за рахунок грантових коштів ще за кілька років до початку самої програми. Про це в соціальній мережі писав Георгій Тука. Умови, які він зазначив в дописі, були настільки привабливі, що здавалися нереальними.

Минув час. Ми слідкували за новинами. В додатку Дія надійшло повідомлення, що ми маємо право взяти участь у розіграші пільгових іпотечних кредитів. Можливість, яку ми шукали, з’явилась. Через портал Дія ми подали заявку на участь, майже ні на що не розраховуючи. Держава зробила свій крок нам на зустріч, і ми мали зробити свій. Залишилось зовсім небагато - виграти.

Перші два розіграші ми не дивились. Результати другого особисто я навіть не читав. Про третій - дізнався від дружини, коли ввечері передивляючись стрічку новин, вона несподівано вигукнула: “Діма, ми виграли!....»

Що було далі?… З уст самого переможця та особистого досвіду Дмитра:

«Наступного дня, це була робоча субота, ми прибігли в Житомирське управління Держмолодьжитла. В той ранок радість від виграшу була десь прихована, «придавлена» атмосферою хвилювання, що в нас не вийде, що ми не зможемо, що в нас чогось не вистачить. Але, нас зустріли, взяли за руку і провели крізь ці паперові хащі до самого фінішу чудові працівники. Вони заспокоювали нас, коли щось не виходило, підказували, як треба діяти. Ми відчували, що для них це не менш важливо, ніж для нас.

Це був непростий період, сповнений хвилювань, відчаю та радості, який врешті-решт закінчився для нас великим щастям. Наша сім’я отримала власне житло!

Ми дуже вдячні працівникам та керівництву Житомирського регіонального управління Держмолодьжитла та їх партнерам з Німеччини. Майбутні переможці та учасники інших програм отримають надійного друга і помічника! Бажаємо успіхів!»

Житомирське регіональне управління щиро вітає родину Дмитра та Катерини, які виховують двох чудових діток, із новосіллям!

Бажаємо щасливого життя   у власній оселі!!!