До уваги громадян, що зареєстровані на отримання пільгового іпотечного кредиту за рахунок власних коштів Держмолодьжитла!

Постановою Уряду від 23.12.2021р. №1437 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для збільшення статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" з подальшим спрямуванням на виконання Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2023 роки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 р. № 488 (далі - Порядок)

 

Зазначеними змінами передбачено, що першочергове право на отримання кредиту за рахунок власних коштів Держмолодьжитла мають громадяни:

які самостійно брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або в забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, або сім’ї, в яких один із членів сім’ї (чоловік або дружина) брав безпосередню участь в антитерористичній операції та/або в забезпеченні її проведення чи у здійсненні зазначених заходів, забезпеченні їх здійснення, за умови, що на таких громадян поширюється дія Законів України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”.”

 

Отже, просимо Вас підтвердити першочергове право на отримання пільгового іпотечного кредиту за рахунок власних коштів Держмолодьжитла, заповнивши форму, що міститься за посиланням.

Також, Ви можете надати відповідне підтвердження завітавши до нашого регіонального управління, в якому Ви зареєстровані як кандидат.

Підтвердити першочергове право на отримання кредиту ви можете до 14 січня (включно) поточного року.

За результатами опрацювання отриманої інформації, відповідні зміни буде відображено у реєстрах кандидатів на отримання пільгового іпотечного кредиту за рахунок власних коштів Держмолодьжитла, що розміщені на сайтах регіональних управлінь/іпотечного центру.

 

Додатково зазначаємо, що змінами до Порядку відмінено ведення резервних списків, на підставі чого, громадяни, яких було включено до резервного списку (у зв’язку з недостатньо платоспроможністю) будуть розглядатися як кандидати на отримання кредиту в загальному порядку.

Дякуємо за співпрацю та розуміння!

 

УВАГА!

(лише для громадян, що зареєстровані на отримання кредиту за рахунок власних коштів Держмолодьжитла)!

Ви маєте право на перевагу лише в тому випадку, якщо:

1.      Ви  брали участь в АТО/ООС та одночасно ви є внутрішньо переміщеною особою

АБО

 

2.      Ваш чоловік/дружина брали участь в АТО/ООС та одночасно ваш чоловік/дружина відповідно є внутрішньо переміщеною особою.