Європейський інвестбанк продовжить діалог із Держмолодьжитлом

12 березня голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний в офісі установи провів зустріч із представниками Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Віолейн Сільвестро, старшим радником з інвестицій, Філіпом Вандепуттом, старшим інженером з енергоефективності, та Матьйо Халло, інженером у сфері енергоефективності. Участь у зустрічі взяли члени правління Держмолодьжитла Іван Парух, Ельвіра Левченко, Сергій Кошеленко та радник голови правління Олена Шевцова.

14Поінформувавши про основані напрямки роботи Фонду, голова правління зупинився на програмах кредитування, у тому числі об'єднання  співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), для здійснення заходів з енергоефективності і теплозбереження.

На даний час у Миколаївській області реалізується Програма часткового відшкодування кредитів на реалізацію енергозберігаючих заходів у житловому фонді на 2016-2020 роки (Рішення Миколаївської обласної ради від 11 березня 2016 р.). Її адмініструє регіональне управління Держмолодьжитла, а учасниками програми є ОСББ і житлово-будівельні кооперативи (ЖБК).

s2Голова правління Держмолодьжитла представив делегації ЄІБ пропозицію Фонду щодо участі установи у проекті Європейського інвестиційного банку «Покращення енергоефективності в країнах Східного партнерства». Йдеться про залучення кредиту на вигідних умовах, кошти з якого будуть спрямовані на:

- кредитування фізичних осіб для будівництва енергоефективних будинків;

- надання кредитів ОСББ на заходи з енергоефективності та енергозбереження;

- кредитування власників квартир для здійснення заходів з підвищення енергоефективності та енергозбереження.

 

За результатами зустрічі делегація ЄІБ висловила готовність до подальшого діалогу з Держмолодьжитлом щодо співпраці та можливості участі установи у проектах Банку.